همین حالا در خبرنامه مشترک شوید تا آخرین اخبار ، اطلاع رسانی ها و تخفیف ها را دریافت کنید.

با ما در ارتباط باشید

سبد خرید

انواع خال

انواع خال

در زیر، به معرفی انواع خال ها می پردازیم. لازم به ذکر است برای برداشتن خال و زگیل میتوانید به مرکز لیزر ساناز موسوی مراجعه نمایید تا با بهترین و به روز ترین دستگاه های حال حاظر دنیا، به زیباسازی پوست خود کمک کنید. 

خال های مرکب

خال های مرکب

یکی از انواع خال، خال‌های مرکب است که معمولاً برجسته و به رنگ پوست،با رنگدانه‌های یکنواخت هستند. این خال ها دارای ویژگی های خال های پیوندی و داخل پوستی هستند. آنها خال های اکتسابی هستند. ملانوسیت‌هایی که آنها را می‌سازند، هم در محل اتصال درمو-اپیدرم و هم در درم قرار دارند.

خال های اکتسابی

خال های اکتسابی

خال های اکتسابی در دوران کودکی یا بزرگسالی ظاهر می شوند. آنها ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) هستند. اگرچه نادر است، اما این خال ها پتانسیل تبدیل شدن به ملانوم را دارند.

خال های غیر معمول (خال های دیسپلاستیک)

خال های غیر معمول (خال های دیسپلاستیک)

خال های غیر معمولی از انواع خال های معمولی نیستند. آنها به طور کلی بزرگتر هستند، با مرزهای نامنظم یا نامشخص و تنوع رنگ در داخل خال، از رنگ صورتی تا قهوه ای تیره. گاهی اوقات آنها را شبیه تخم مرغ های سرخ شده توصیف می کنند، با یک مرکز برجسته از رنگدانه های تیره تر که توسط یک ناحیه صاف و روشن احاطه شده است. خال‌های آتیپیک ممکن است در هر جایی از بدن ایجاد شوند، اما اغلب در پشت و در مناطقی که در معرض نور خورشید هستند دیده می‌شوند. اکثریت قریب به اتفاق خال های آتیپیک به ملانوم تبدیل نمی شوند، اما داشتن خال های آتیپیک یک عامل خطر برای ملانوم است. سندرم خال و ملانوم آتیپیک خانوادگی (FAMM) که به آن سندرم خال دیسپلاستیک نیز گفته می شود، یک بیماری ارثی است که در آن افراد مبتلا خال های زیادی (معمولاً حداقل 50 تا 100) ایجاد می کنند و خال های آنها اغلب غیر معمول است.

خال های آبی

خال های آبی

از دیگر انواع خال میتوان به خال های آبی مایل به خاکستری تا آبی مایل به سیاه اشاره کرد که در بدو تولد وجود دارند یا در اواخر زندگی ظاهر می شوند. آنها به دو دسته "نووس آبی مشترک" یا "نووس آبی سلولی" طبقه بندی می شوند. خال آبی معمولی معمولاً مسطح یا گنبدی شکل با سطح صاف است و اندازه آن از 0.5 تا 1 سانتی متر متغیر است. خال های آبی سلولی حداقل 1 سانتی متر قطر دارند و می توانند در طول زمان بزرگ شوند و سطح آن زخمی شود. این خال ها بیشتر در سر و گردن، ناحیه خاجی (بالای دنبالچه)، پشت دست ها و پاها دیده می شوند. با این حال، آنها را می توان در نواحی دیگر بدن یافت. مشخص نیست که آیا یک جزء ژنتیکی وجود دارد یا خیر، اما اغلب در جمعیت های آسیایی و اغلب در زنان نسبت به مردان یافت می شود. بیشتر خال‌های آبی خوش‌خیم هستند، اگرچه این احتمال وجود دارد که یک خال آبی سلولی سرطانی شود. بنابراین، اگر ضایعه ای در حال تغییر یا مشکوک دارید، باید خال را به پزشک خود جلب کنید.

خال های مادرزادی

خال های مادرزادی

خال های مادرزادی از انواع خال هایی هستند که با آنها متولد شده اید یا در اوایل دوران نوزادی ظاهر می شوند. آنها غیر معمول هستند و فقط در حدود 1٪ تا 2٪ از همه نوزادان ظاهر می شوند خطر ابتلا به ملانوم ارتباط مستقیمی با اندازه خال مادرزادی دارد. مطالعاتی که خطر تبدیل خال مادرزادی کوچک یا متوسط ​​به ملانوم را بررسی کرده اند، خطر مادام العمر را بین 0 تا 5 درصد قرار داده اند. این خال ها به رنگ قهوه ای مایل به زرد و مسطح یا کمی قابل لمس هستند. با این حال، با گذشت زمان، آنها تیره تر و برجسته می شوند. خطر خال های مادرزادی غول پیکر (همچنین به عنوان خال های لباس شناخته می شود) که نواحی عمده سر یا بدن را می پوشاند، کمتر مشخص است. از نظر تاریخی، برخی از مطالعات خطر بسیار بالایی در طول زندگی را تا 50٪ گزارش کردند. اخیراً، مطالعات بزرگتر، خطر مادام العمر را نزدیک به 10٪ تا 12٪ قرار داده اند.این خال‌ها می‌توانند الگوهای رنگی نامنظم داشته باشند و اغلب با چندین خال کوچک‌تر «ماهواره‌ای» همراه هستند.